Torpedo Havířov

OFICIÁLNÍ STRÁNKY KLUBU

Torpedo Havířov

VÍCE NEŽ 25 LET NEJVĚTŠÍ HAVÍŘOVSKÝ KLUB

Poslední zápas 06.04.2024

MSH Havířov 

Torpedo Havířov

Torpedo

3:4
(1:1, 1:2, 1:1)

FBC Vikings Kopřivnice

Kopřivnice

Plášek s Pacíkem budou u áčka pokračovat v nadcházející sezóně

Sezóna jejich týmu byla ukončena jinde než na hřišti, i přesto splnili předsezónní cíl v podobě účasti v play-off, a tak se s vedením klubu domluvili na dalším pokračování. V sezóně 2020/2021 tak dále na střídačce elitního celku Torpeda uvidíme duo Hynek Plášek a Libor Pacík, s kterými přinášíme rozhovor, ve kterém se ohlížejí za uplynulou sezónou.

 

Hynek Plášek:

  • Máš za sebou první, i když nekompletní, sezónu na lavičce Torpeda. Jak bys ji hodnotil?

Ahoj, zdravím všechny příznivce Torpeda Havířov. Předem bych chtěl říct, že nás nedokončená sezóna velmi mrzí, ale zdraví bylo a je přednější. Florbal je zatím jen koníček.

Sezónu hodnotím pozitivně v mnoha směrech. V prvním se nám podařilo rozšířit kádr o nové, loňské juniory. Myslím, že svou práci odvedli skvěle. Od všech se nám velmi líbil přístup k docházce na trénink, kterou jako hráč v Torpedu nikdy nepamatuji. Tím se postupně zvedla i úroveň tréninku. Samozřejmě jsme si vědomi i určitých nedostatků, na kterých budeme určitě pracovat. Rok jako takový, včetně letní přípravy a samotné přípravy před sezónou hodnotíme pozitivně.

  • Jak je těžké plynuje přejít z role hráče k trénování svých bývalých spoluhráčů?

Tak samo o sobě je těžké přestat dělat to co miluješ a vžít se do role pozorovatele a koordinátora. Specifické v mém případě je i to, že spoutu mých svěřenců považuji za přátelé. Vždy jsem se snažil být k nim férový jako hráč a to samé se snažím dělat jako trenér. Nechci se vyhýbat konfrontacím, at´už pozitívním nebo negativním. Chci, aby hráč věděl co si myslím, co po něm chci, co dělá dobře a co naopak ne. Někdy bylo třeba říct to více důrazněji, ale o tom to je. Kamarád nekamarád. 

  • S čím jste byli v sezóně spokojeni? A s čím naopak ne?

Jak už jsem zmínil výše, spokojenost převládá u zapojení mladých do fungování mužského áčka. Rozšíření kádru. Na každém tréninku 20 hráčů min. 2 gólmani. Fakt super, klobouk dolů. Zapojení hráčů, které jsme přivedli z jiných klubů jako perspektivu do budoucích let. Nespokojenost převládala v určitých částech roku v morálce některých hráčů, v přístupu jak ke klubu tak k samotnému týmu. Pokud chci být férový musim zmínit, že jsem nebyl spokojen i někdy sám se sebou. Po stránce přípravy na trénink či na zápas je ještě na čem pracovat.

  • Můžeme očekávat nějaké změny v kádru?

Na tuto otázku odpovím až budeme po rozhovorech s našimi hráči. Nechci předbíhat. Koncept je jašně nastavený. Teď stoprocentně počítame s některými juniory, že se opět zapojí do přípravy a porvou se o své místo v A týmu.

  • Jaké budou cíle pro novou sezónu?

Vzhledem k situaci, která je, si klademe cíle postupné. Pro novou sezónu máme zatím cíle: komunikace s hráči a ustálení kádru, letní přípravu, přípravu v hale, soustředění užšího kádru. To jsou zatím hlavní cíle k realizaci. Jaké jsou soutěžní cíle, zjistíme až po dosažení cílů výše zmíněných.

Libor Pacík:

  • Po delší době jsi se vrátil na lavičku Torpeda. Jak bys porovnal současný tým a ten, který jsi vedl naposledy?

Tehdy se hrála poslední rok v Havířově extraliga. Co si pamatuji, tým měl v řadách takové florbalové jména a zkušenostmi oplývající hráče jako Kožušník Pa., Juhaňák, Jurčík, Varta, Bajgar, Kowal, Peřka V., Vydra, Laja, Bezdečík, Plášek aj. Tehdejší tým byl věkově starší a zkušenější, ačkoliv i tehdy jsme s Ivo Jochmanem do týmu zapracovávali mladé např. Mattivi či Krupa aj. Většina jmenovaných hrála několik sezón extraligu, v nichž načerpali zkušenosti, které jsou, jak víme k nezaplacení a ukazují se ve vypjatých částech utkání jako klíčové. V současném kádru z uvedených jmen zůstal jen kapitán Bezdečík, tedy tým výrazně omladil. Navíc jen velmi malý počet hráčů se může zkušenostmi přiblížit hráčům z tehdejšího týmu. Ve věkovém průměru a zkušenostech vidím největší rozdíl. Jinak oba týmy mají svá specifika. Zatímco z toho tehdejšího týmu resp. hráčů jsem cítil větší klubismus, zavedenější hráčskou hierarchii v týmu a určitou soudržnost, tak ten současný má zase nesporný drive plynoucí z mládí.

  • Série s Bulldogs Brno se sice nedohrála, ale stihli jste dvakrát prohrát. Co v Brně rozhodovalo?

Všechny čtyři zápasy s Buldoky dle mého pohledu měly vysokou úroveň. V základní části byla obě utkání velmi ofenzivní a díky našim chybám v obrané fázi, na které musíme bezpodmínečně zapracovat, jsme obě utkání prohráli. Způsob jakým jsme se, ale prezentovali v útočné činnosti, je příslibem do budoucna. V play-off bylo první utkání poznamenáno vnitřní nejistotou, až přehnanou nervozitou v týmu, nedostatkem sebedůvěry, hráči jako by nevěřili, že se dá se soupeřem hrát. Byla, ale také znatelná zkušenost na straně Brna s tak těžkými utkáními, to dle mého názoru rozhodlo o tom, že jsme tahali dost vlastním přičiněním za kratší konec. Druhé utkání bylo vyrovnané do poslední vteřiny, na hráčích byla o počátku utkání vidět změna v sebedůvěře, která rostla s ubíhajícími minutami a skorém, které bylo pro nás slibné. Věřil jsem, že utkání zlomíme, ale soupeř byl velmi kvalitní na obranné polovině a dostat se do vyloženek bylo velmi těžké. Co bylo, ale s ohledem na další boje klíčové (byť se později ukázalo, jako nicotné), je uvědomění si toho, že se s Brnem dá hrát. Jsem přesvědčen, aniž bych chtěl velkohubě chvástat zejména s vědomí kvalit soupeře a respektu k němu, že vzhledem k tomu, že forma týmu koncem sezóny šla nahoru a taky ke skutečnosti, že doma jsme se v celé sezóně prezentovali většinou velmi kvalitními výkony, že bychom doma dvakrát vyhráli a série by se vrátila do Brna.

  • Které zápasy v sezóně byly nejpovedenější? Ve kterých jste naopak byli zklamaní?

Z mého pohledu se nám herně vůbec nepovedla obě utkání s Budějovicemi, které se prezentují stylem, který nám vůbec nesedí. Jako ztráty bodů pak rozhodně vidím domácí utkání s Petrovicemi a Slovanem a venkovní ztráty v Jaroměři a Ústí. Zejména utkání se Slovanem jsme nezvládli v hlavách, byli přemotivovaní a zbytečně podlehli tlaku a významnosti této události. Vyloženě povedená utkání byla domácí utkání s Chomutovem, K. Vary, Kladnem a Brnem (byť jsme obě prohráli), Znojmem, Gullivery, Jaroměří a Ústí. Ve všech utkáních jsme dokázali, že je v našich schopnostech hrát florbal na úrovní špičky první ligy, byť ani v těchto utkáních jsme se nevyvarovali množství chyb. Domnívám se, že je do budoucna nesmírně důležité, že jsme soupeřům vyslali jasný signál, že v Havířově to budou mít vždy těžké.

  • Jak se ti spolupracovalo s Hynkem Pláškem, kterého jsi kdysi vedl ještě jako hráče?

Předně musím říct, že pro mě oslovení Hynka ke spolupráci bylo překvapující, ale na druhou stranu jsem ho bral jako jakési ocenění 5 leté činnosti u A týmu hráčem, který v týmu působil, a tak zřejmě věděl, co ode mě může očekávat. Hynek byl zapálený jako hráč a bylo mu vlastní si vše vydřít a vydrilovat, a se stejnou vervou a entuziasmem se vrhl na trenérskou karieru. Hynek v sobě nezapře pedagoga a po něm mít slovo v kabině bylo tvrdým oříškem, řekl bych, že „mluvit po Hynkovi, bylo jako po Freddie Mercurym zpívat“, takže mnohdy nezbylo než říct památné „souhlasím s Plášou“, ale i přesto byly naše role mezi námi jasně dané a spolupráce maximálně korektní. Řekl bych, že oba jsme se zpočátku oťukávali (Hynek jako trenér začínal, já jsem se po dlouhé době vracel, takže jsem logicky vypadl z trenérského rytmu), ale vždy jsme k sobě byli upřímní a díky tomu jsme náš trenérský vztah posunovali do pozice maximální důvěry a respektu k tomu druhému. Až na pár výjimek jsme se na všech rozhodnutích, ať už na tréninku, tak zejména v utkání shodli. Za mě maximální spokojenost.

  • Jak bude probíhat příprava na nadcházející sezónu?

Hráče čeká „suchá“ letní příprava, kterou pod naším vedením již vloni absolvovali, takže ví, co je, co se struktury a obsahu tréninkových jednotek, čeká. Jen pro krátké připomenutí můžou počítat s atletickým oválem, hřištěm v Suché, lesoparkem ve Stromovce, „jégrovkou“, bazénem. Co můžu určitě slíbit je navýšení intenzity oproti minulému roku, neboť jsme po vyhodnocení loňské letní přípravy našli určité rezervy, které budeme chtít překonat a posunout. Cílem letní přípravy tedy je, aby hráči do sezóny šli s maximálně možným fyzickým základem, který získají a na tomto dále stavět.

Diskuze k článku

1. Kopřivnice 22 135:81 54
2. FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň 21 159:109 54
3. Panthers Praha 21 145:102 53
4. Torpedo 22 143:106 45
5. Florbal Primátor Náchod 21 144:101 39
6. Zlín 22 143:114 39
7. Přerov 22 133:132 38
8. TJ Sokol Jaroměř 21 120:112 35
9. TROOPERS 21 144:143 35
10. Třinec 22 135:140 35
11. FBK Atlas Blansko 21 135:122 31
12. Šumperk 22 115:124 31
13. Petrovice 22 133:147 31
14. Hranice 22 108:140 30
15. Opava 22 127:121 29
16. Florbal TJ Kobylisy 21 125:142 29
17. FBC DOŠWICH MILEVSKO 21 131:138 28
18. Slovan 22 112:115 27
19. FbC Písek 21 92:101 26
20. Klobouky 22 108:135 23
21. Spartak Pelhřimov 21 80:112 21
22. T.B.C. Králův Dvůr 21 128:174 16
23. Rožnov 22 103:140 14
24. SK Florbal Benešov 21 99:146 11

Kompletní tabulka

Nejbližší narozeniny

24.04.2024Ondřej Mach (20)

24.04.2024Kateřina Krucinová (28)

26.04.2024Marc Cereja (14)

27.04.2024Jan Slowik (43)

01.05.2024Kateřina Chlebková (33)

Hlavní partneři
Město Havířov Moravskoslezský Kraj NSA
Oficiální partneři
ZONE FLOORBALL McDavid Inc. KT Tape Burik Bodyking fitness
Partneři mládeže
Nadace OKD STK Team Maat HP LAK Spetech Technology Se&Pa Spedition Moje lékárna MaRel corp
Partneři utkání
Farmářské brambůrky
Partneři
Florbalshop.cz WeFood Nutrition AirPort-Expres Cleanliness & safety Palety Hemax Taeda services PKP CARGO International Mgr. Daniel Grimm FEA3
Partneři soutěže
Exe Sport

© 2024 Torpedo Havířov - Všechna práva vyhrazena info@torpedohavirov.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Počet návštěv: 273298
Posledních 30 dnů: 1860 | Posledních 7 dnů: 358 | Poslední den: 30

Vlastní dres?
Klubové potítko?
Stylová teplákovka?
Projeď FANSHOP TH!

Navštívit Fanshop
x
Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne