Torpedo Havířov

OFICIÁLNÍ STRÁNKY KLUBU

Torpedo Havířov

VÍCE NEŽ 25 LET NEJVĚTŠÍ HAVÍŘOVSKÝ KLUB

Poslední zápas 06.04.2024

MSH Havířov 

Torpedo Havířov

Torpedo

3:4
(1:1, 1:2, 1:1)

FBC Vikings Kopřivnice

Kopřivnice

Koronavirus dění v Torpedu nezastavil

Je to už pár týdnů, co byl v České republice vyhlášen nouzový stav a s ním spojené uzavření všech sportovišť včetně florbalových palubovek. I přesto, že neprobíhají tréninky, tak Torpedo Havířov se nezastavilo. O tom jak situace ovlivnila fungování klubu, na čem se momentálně pracuje, či na co se mohou členové těšit jsme se v obsáhlém rozhovoru rozpovídali s členy výkonného výboru Danielem Seberou a Pavlem Kotulou.

  • Jak zasáhla fungování klubu pandemie koronaviru?

DS: Běžný chod klubu se vyhlášením nouzového stavu výrazně změnil. Zastaveny jsou veškeré tréninkové jednotky, Český florbal předčasně ukončil všechny soutěže. Uzavřena je i hala Slávie, do klubové kanceláře se dostaneme pouze v omezeném čase při údržbě haly. Těch negativ je opravdu hodně, ale dají se najít i pozitiva. Získali jsme čas na dotáhnutí spousty věcí a přípravu nové sezóny. Zastavení florbalu by se mělo pozitivně projevit i na úspoře peněz a finančním výsledku celé sezóny. Musíme si však uvědomit, že právě získávání financí do florbalu bude po odeznění pandemie mnohem obtížnější. Věřím tomu, že situace nebude pro florbalové kluby tak drastická jako u jiných sportů, které jsou na podpoře sponzorů závislé mnohem více.

  • Jak budou probíhat tréninkové jednotky až se opět otevřou sportoviště?

DS: Tréninky spustíme hned jak to bude možné, vzhledem k situaci uvažujeme i o trénincích v období letních prázdnin za předpokladu, že bude dostatečný zájem. Absenci soutěžních utkání bychom pak chtěli nahradit zvýšeným počtem přátelských utkání napříč kategoriemi. Co se týče letních turnajů, tak organizátoři turnajů v Brně a v Praze čekají na vývoj situace. Ostrava cup je již přesunut na termín 20.8.-22.8. Zároveň bych chtěl poděkovat všem trenérům, kteří připravili pro hráče domácí individuální tréninky a pracují na udržení jejich fyzické i technické kondice. Nevíme, jak dlouho bude tato situace trvat, proto je nesmírně důležité na sobě pracovat i v téhle době.

  • Jaká témata momentálně řešíte v rámci klubu?

DS: Vyhlášení nouzového stavu přineslo i zrušení volební valné hromady. K oznámení nového termínu dojde v nejbližších dnech po uvolnění vládních opatření týkajících se shromažďování. Do programu VH bude zahrnuta i změna stanov, na kterých aktuálně pracujeme. V první polovině dubna bychom měli nasadit do provozu novou a výrazně vylepšenou verzi členské sekce, dlouho očekáváná mobilní aplikace by měla následovat během června. Řešíme i formu kompenzace členům za dobu, kdy není možno trénovat. Pravděpodobně se můžete těšit na nový druh klubového oblečení, které bude zahrnuto v ceně členských příspěvků sezóny 2020/2021 podobně jako tomu bylo u nových klubových dresů.

PK: Snažíme se dělat vše pro to, abychom byli s předstihem připraveni na novou sezónu. Proto ve spolupráci s šéftrenérem klubu Ivo Jochmanem řešíme složení trenérského týmu a připravují se další ukázkové tréninky. Se všemi trenéry jsme v kontaktu a jsem rád, že většina z nich mi již potvrdila své pokračování i v následující sezóně. Nikdo z nás momentálně neví, kdy se budeme moci zase setkat, takže pracujeme na tom, abychom mohli s trenéry dále pracoval, alespoň přes plánované videokonference. Dalším důležitým bodem je samozřejmě klubový rozpočet. Vyhodnocujeme, jak moc letošní rozpočet ovlivní aktuální situace a na základě toho už pomalu připravujeme varianty na příští rok, ale ty zatím obsahují hodně neznámých. Pokud vše dopadne podle plánu, rádi bychom opět zainvestovali do nástrojů, které náš klub posunou zase o krok dále, především co se týká organizační stránky, tak jako se nám loni osvědčila investice do členské sekce. Jedna z prvních věcí, kterou však budeme muset řešit je valná hromada klubu, která bohužel musela být odložena.

  • Oba jste zmínili Valnou hromadu, co mohou členové očekávat?

PK: Zatím nevíme, kdy přesně se uskuteční, ale věříme, že vše stihneme ještě v průběhu května, před tím, než se budou přihlašovat jednotlivá družstva do soutěží. Valná hromada by měla probíhat standartním způsobem. Členové budou seznámeni s hospodařením klubu za rok 2019, aktuální situaci klubu a na závěr Valné hromady bude zvolen výkonný výbor klubu. Připravujeme drobnou úpravu stanov, tak abychom byli schopni zajistit dlouhodobý růst klubu. Tyto změny i naše pokračování ve výkonném výboru samozřejmě musí schválit Valná hromada, ale na všem pracujeme tak, aby naše fungování nebylo pouze dvouletou kapitolou. Proto bych rád vyzval všechny členy k tomu, aby až bude znám termín Valné hromady, si našli čas a určitě přišli rozhodnout o další budoucnosti našeho klubu.

  • Jaké změny nebo události mohou členové čekat do další sezóny?

DS: Změny můžete očekávat jak v organizační struktuře, tak personálním obsazení klubu. Torpedo na konci dubna opustí dosavadní sekretář a hlavní trenér ženského týmu Tomáš Kozlík, který přijal zajímavou pracovní nabídku z Prahy. Za odvedenou práci bych mu chtěl tímto poděkovat a popřát hodně úspěchů v novém působišti.Změny zaznamená i náborová činnost klubu, kterou vnímáme jako klíčovou oblast a chceme se ji věnovat mnohem intenzivněji s jasně danou koncepcí. Nejvýznamnější událostí roku jsou 25. narozeniny klubu. V tomto duchu se již nesl lednový Společenský florbalový večer. Hlavní oslavy jsou pak směřovány na začátek sezóny příští, v plánu je například utkání klubových legend.

  • Máte za sebou dvouleté fungování ve výkonném výboru. Je něco, čeho litujete, co byste udělali jinak?

DS: Začnu tím, co mi udělalo největší radost, a to je narovnání vztahů uvnitř klubu. V přátelském prostředí se lidé cítí příjemně a přirozeně pak odvádějí lepší práci. Za poslední dva roky jsem si i já našel v klubu spoustu přátel, ať už mezi hráči, trenéry či rodiči. Dobrý pocit mám také z událostí, akcí a projektů, které se nám podařilo uskutečnit. Za zmínku stojí Havířovské vánoční derby, Společenský florbalový večer, Jarní florbalový kemp, Havířovská desítka, Zakončení sezóny, poděkování ke Dni matek či navázaní spolupráce s Horní Suchou. Je nutné si však uvědomit, že prostor pro zlepšení je vždycky, a to je přesně to, co nás musí hnát dále. Lituji jen toho, že jsme nedokázali uskutečnit všechny své plány a představy a na tom musíme zapracovat.

PK: Neřekl bych, že vyloženě lituji, ale samozřejmě na vše dopadlo podle našich představ. Troufnu si říct, že celý klub, každý trenér a člen odvedli za ty dva roky obrovský kus práce a posunuli klub o krok dále. Jen díky této práci všech můžeme hrát na florbalové mapě důstojnou roli již 25 let. Nejvíce mě mrzí, že hodně, podle mě skvělých nápadů zůstalo pouze na papíře a nebyli jsme je schopni včas realizovat. Mnoho dalších věcí se ušilo horkou jehlou, a tak bohužel nepřinesly očekávaný výsledek. Vidím nedokonalosti i na tak povedené akci, jako bylo Vánoční havířovské derby, které bylo organizačně jednou z největších akcí, kterou náš klub pořádal. I přesto, že se k nám dostávaly pouze pozitivní reakce, myslím si, že dosah této akce, počet návštěvníků a její propagace měla ještě větší potenciál. Na druhou stranu, z těchto chyb se můžeme učit a příště pracovat ještě více precizněji. Nejvíce nás trápí organizační struktura, potřebovali bychom do fungování klubu, pořádání akcí, utkání a všech činností zapojit více dobrovolníků a probudit ve všech více klubismu. Věřím, že pro mnohé z nás #THvSrci neznamená pouze nějaké heslo, kterým se prezentujeme, ale také činy, pomocí kterých dosáhneme společného cíle.

  • Jak byste zhodnotili zkrácenou sezónu 2019/2020?

PK: Samozřejmě je škoda, že sezóna byla dříve ukončena, protože ve většině kategoriích byla velice dobře nastartovaná, proto ji hodnotím velmi pozitivně. Všechny mládežnické kategorie předváděly po celou sezónu nejen skvělé výsledky, ale také tvrdou práci během tréninků. Podařilo se vhodně doplnit trenérský tým, během náboru přivést dostatek dětí a dále s nimi pracovat. Jsem rád, že všechny kategorie jsou postaveny především na našich odchovancích a lidech spojených výhradně s Havířovem. Jedinou černou kaňkou na povedené sezóně jsou kategorie dorostu a juniorů, kde dlouhodobě doplácíme na slabší období našeho klubu a nedaří se nám v těchto kategoriích zajistit dostatečný počet hráčů. Hráčům, kteří v těchto kategoriích fungují, nemohu nic vytknout, ba naopak je pochválit. I přesto, že většinu tréninků a zápasů museli odmakat v pár lidech, nevzdali to a vzorně dál reprezentovali náš klub. Věřím, že tohle období budeme mít již brzy za sebou a ve všech kategoriích budeme hrát o příčky nejvyšší. Co se týká elitního celku mužů, tak jsme splnili předsezónní cíl v podobě play-off. Už druhý rok zapracováváme do kádru mladé odchovance, a tak nemůžeme očekávat, že výsledek přijde hned. Máme stanoveny dlouhodobé cíle, kterých nebude jednoduché dosáhnout, ale myslím si, že pokud budou všichni pracovat tak, jako to bylo v letošní sezóně, jsme na dobré cestě. Kategorie, která mě osobně nejvíce příjemně překvapila byly ženy. Holky za ten necelý rok předvedly neskutečný pokrok. Měl jsem možnost sledovat jejich tréninky a zápasy v průběhu sezóny a je obrovská škoda, že jsme nemohli vidět, jak dále postupují pavoukem play-off, protože měly velmi dobře nakročeno stát se černým koněm soutěže. Obrovskou zásluhu na tom má hlavní trenér Tomáš Kozlík, který dělal mnoho skvělých věcí, nad rámec trenérských povinností. O to více mě mrzí, že Tomáš naše trenérské řady opouští. Postavil základy nejen elitního týmu, ale celé ženské složky klubu. Jedním z našich hlavních cílů proto bude najít adekvátní náhradu, která bude pokračovat v jeho práci.

  • Co byste vzkázali členům a fanouškům v tomto těžkém období?

DS: Asi co nejméně rozbitých stěn a trpělivé sousedy :-) V tomto období je důležité zůstat pozitivní, vážit si jeden druhého a navzájem si pomáhat. A hlavně, ať se všech drží zdraví a využijí smysluplně čas, který se jim naskytl. Torpedo svým věkem do rizikové skupiny nepatří, takže se na něj můžete těšit i po odeznění tohoto viru.

PK: Vzhledem k aktuální situaci všem především popřát pevné zdraví. Věřím, že se se všemi brzy opět potkáme na palubovce havířovské haly. Do té doby bych rád všechny nabádal k tomu, aby na florbal a Torpedo nezanevřeli a využili případný volný čas k pohybu a přípravám na další sezónu, která již za chvíli znovu vypukne. Pokud máte dostatek prostoru, budeme rádi za jakoukoli pomoc, postřehy, či nápady, protože čím více nás bude, tím větších věcí společně dokážeme. #THvSrdci

 

Diskuze k článku

Úřední hodiny klubu jsou přes letní období zrušeny. O znovuzavedení budeme informovat na našem webu. Děkujeme za pochopení.

12.07.2022

Z důvodu služební cesty jsou dnes 2.11.2021 zrušeny úřední hodiny klubu. Děkujeme za pochopení

02.11.2021

Úřední hodiny klubu v úterý 27.7.2021 a v úterý 3.8.2021 jsou z důvodu dovolené zrušeny. Děkujeme za pochopení.

27.07.2021

Úřední hodiny klubu v úterý 6.7.2021 jsou zrušeny z důvodu státního svátku. Nahrazeny budou ve čtvrtek 8.7.2021 od 15 do 17 hodin. Děkujeme za pochopení.

29.06.2021

Od úterý 30.3.2021 obnovujeme úřední hodiny klubu. A to každé úterý od 15 do 18 hodin. Těšíme se na vás.

30.03.2021

1. Kopřivnice 22 135:81 54
2. FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň 21 159:109 54
3. Panthers Praha 21 145:102 53
4. Torpedo 22 143:106 45
5. Florbal Primátor Náchod 21 144:101 39
6. Zlín 22 143:114 39
7. Přerov 22 133:132 38
8. TJ Sokol Jaroměř 21 120:112 35
9. TROOPERS 21 144:143 35
10. Třinec 22 135:140 35
11. FBK Atlas Blansko 21 135:122 31
12. Šumperk 22 115:124 31
13. Petrovice 22 133:147 31
14. Hranice 22 108:140 30
15. Opava 22 127:121 29
16. Florbal TJ Kobylisy 21 125:142 29
17. FBC DOŠWICH MILEVSKO 21 131:138 28
18. Slovan 22 112:115 27
19. FbC Písek 21 92:101 26
20. Klobouky 22 108:135 23
21. Spartak Pelhřimov 21 80:112 21
22. T.B.C. Králův Dvůr 21 128:174 16
23. Rožnov 22 103:140 14
24. SK Florbal Benešov 21 99:146 11

Kompletní tabulka

Nejbližší narozeniny

26.04.2024Marc Cereja (14)

27.04.2024Jan Slowik (43)

01.05.2024Kateřina Chlebková (33)

02.05.2024Vendula Šimonová (29)

04.05.2024Ondřej Urbančík (18)

Hlavní partneři
Město Havířov Moravskoslezský Kraj NSA
Oficiální partneři
ZONE FLOORBALL McDavid Inc. KT Tape Burik Bodyking fitness
Partneři mládeže
Nadace OKD STK Team Maat HP LAK Spetech Technology Se&Pa Spedition Moje lékárna MaRel corp
Partneři utkání
Farmářské brambůrky
Partneři
Florbalshop.cz WeFood Nutrition AirPort-Expres Cleanliness & safety Palety Hemax Taeda services PKP CARGO International Mgr. Daniel Grimm FEA3
Partneři soutěže
Exe Sport

© 2024 Torpedo Havířov - Všechna práva vyhrazena info@torpedohavirov.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Počet návštěv: 273348
Posledních 30 dnů: 1838 | Posledních 7 dnů: 380 | Poslední den: 50

Vlastní dres?
Klubové potítko?
Stylová teplákovka?
Projeď FANSHOP TH!

Navštívit Fanshop
x
Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne